Případová studie z pražské ZŠ

případová studie CFLČeské školní stravování je unikátní. Ať si na něj kdo chce „plive špínu“ jak chce, máme systém, který nám mohou závidět (a také závidí) mnozí. Stát mu nastavuje limity a já myslím, že je to tak naprosto v pořádku, a to i co se týká limitů výživových, které jsou reprezentované spotřebním košem. Právě ten je v poslední době terčem kritiky různých subjektů, které volají po je úpravách, někteří o po jeho úplném zrušení. Já mezi ně nepatřím. Spotřební koš udržuje ve školním stravování určitý důležitý řád a navíc má takové limity, že se do nich dá vejít i jídelníčkem korespondujícím aktuální výživová doporučení. Jestli nevěříte, že ve školách se za stávajících legislativních, personálních a finančních podmínek dá vařit dobře, chutně a levně, koukněte na případovou studii, která vznikla z projektu společnosti Cook for life, a na kterém jsem se sama podílela. Zkušenosti k nezaplacení a kus dobře odvedené práce myslím 🙂